Background Image

Trianon Múzeum, Várpalota

Trianon Múzeum, Várpalota

Az egyetlen múzeum, mely intézményes keretek között mutatja be a trianoni országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát.

Célpont neve

Trianon Múzeum

Ország: Magyaroroszág

Legközelebbi település: Várpalota

GPS koordináta: 47.199197, 18.137781

Célpont leírás

Az egykori Zichy-kastélyban helyet kapó Trianon Múzeum a Kárpát-medence egyetlen olyan intézménye, mely az első világháborút követő békeszerződéssel és napjainkra is kiható következményeivel foglalkozik, és intézményes keretek között mutatja be a trianoni országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát. (forrás)

A múzeumlátogatás után érdemes a város központjában felkeresni a koraújkorban végvárként funkcionáló Thury-várat, melynek egyik legnagyobb értéke az országosan is egyedülálló világi falfreskó maradvány.

Cserkész kötődés

Várpalotán működött az egykori 295. Zichy István csapat.

Kérlek jelezd számunkra, ha ismersz bármilyen cserkész vonatkozású érdekességet, legendát a helyszínnel kapcsolatosan!

Egyéb leírás, tanácsok, linkek

Ha kirándulnátok is a környéken, a vártól kövessétek a piros jelzést, egy laza 5 km-es sétával Bátorkő várához érhettek.

Túra igazolása

A túra Facebook albumába másold fel az ott készített képet, írd meg az élményeidet. Ezen kívül ne felejtsd el kitölteni az igazoló űrlapot.

Tanácsok a túra után

Amennyiben tanácsod lenne a túrával kapcsolatban, kérlek jelezd a Facebook csoportban, hogy azok is értesüljenek róla, akik még nem jártak arra.

Keress egy közeli cserkészcsapatot:

ECSET térkép

Kérdésed van?

Keresd a Trianon100 munkacsoportot:

Jó munkát! Jó túrázást!

A túracélpont a térképen

Trianoni Túracélpontok
Határtalan Barátság
Nevelési Módszertan