Background Image

Komáromi erődrendszer

Komáromi erődrendszer

Közép-Európa legnagyobb erődrendszere, mely a Duna két partján áll, egyszerre a felvidéki Komárnoban és a magyarországi Komáromban.

Célpont neve

Komáromi erődrendszer

Ország: Magyarország, Szlovákia

Legközelebbi település: Komárom, Komárno

GPS koordináta: 47.755113, 18.134142

Célpont leírás

A komáromi erődrendszer részei egyrészt a történelmi Komárom két vára Szlovákiában, másrészt az ahhoz kapcsolódó erődök a Duna jobb oldalán, a mai magyarországi Komárom területén. A "Duna Gibraltárjának" is nevezett építmény Közép-Európa legnagyobb újkori erődje. Stratégiai központként tartották számon már Kr. u. I-IV. században is, de a történelem során egészen 1877-ig fejlesztették, bővítették. Forrás és bővebb információk

Cserkész kötődés

Az Újvárnál folyik a Vág a Dunába, ez volt az 1913-as vízi vándortábor, a Vági Tutajút végállomása. Komárnoban működik a 2.sz Jókai Mór cserkészcsapat.

Kérlek jelezd számunkra, ha ismersz bármilyen cserkész vonatkozású érdekességet, legendát a helyszínnel kapcsolatosan!

Egyéb leírás, tanácsok, linkek

A két rész közel 20 ha területen fekszik, a vezetett túrák mindkét oldalon 1,5-2 órát vesznek igénybe, érdemes kényelmes cipővel és hidegélelmiszerrel készülni. Az erődrendszer történetéről és látogatói információkról az alábbi oldalakon tájékozódhatsz: pevnost.komarno.eu erod.hu

Túra igazolása

A túra Facebook albumába másold fel az ott készített képet, írd meg az élményeidet. Ezen kívül ne felejtsd el kitölteni az igazoló űrlapot.

Tanácsok a túra után

Amennyiben tanácsod lenne a túrával kapcsolatban, kérlek jelezd a Facebook csoportban, hogy azok is értesüljenek róla, akik még nem jártak arra.

Keress egy közeli cserkészcsapatot:

ECSET térkép

Kérdésed van?

Keresd a Trianon100 munkacsoportot:

Jó munkát! Jó túrázást!

A túracélpont a térképen

Trianoni Túracélpontok
Határtalan Barátság
Nevelési Módszertan